1 Ekim 2010 Cuma

TAYYİP ERDOĞAN VE BAHÇELİNİN KÖKENLERİNİ AÇIKLAYAN KÖKLER KİTABI YAYINLANDI


  -Türkiyede ve dünylada kamuoyunun yakından tanıdığı ünlü kişiler recep Tayyip Erdoğan, Dvlet Bahçeli, Necmeddin Erbakan, Hülya Avşar, Barak Obama'nın kökenleri hakkında bilgiler veren Cezmi Yurtsever'in kökler kitabı yayınlandı.
  -Devlet Bahçeli'nin dedelirinin idamı ve Erdoğan'ın isyancı ataları hakkında da bilgilere yer veriliyor.

omer_iin.jpg
Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin  Osmanlı Arşiv belgelerine dayanarak kökenlerini araştırma çalışmaları esnasında  her iki liderin de atalarının yaşadığı birbiri ile de bağlantılı “İdam ve infaz olayları” ile ilgili bilgilere ulaştım.  Ve elde ettiğim bütün bilgi ve belgeleri kullanarak  Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli,  Necmeddin Erbakan Hülya Avşar, Barak Obama’nın etnik kimliğini aydınlatan “KÖKLER” kitabını yazdım ve yayınlamayı da başardım.
 
   DEVLET BAHÇELİ’NİN SOYUNU KURUTMAYI AMAÇLAYAN  İDAMLAR

    1810’lu yıların başlarında Adana Valisi olan  Mustafa Paşa, halkın refahını yükseltecek çalışmalar yapmak yerine yörenin zengin olan aşiret beylerinden fazladan vergi haracı almak istedi. Payas yöresi beylerinin karşı gelmesi üzerine üzerlerine asker gönderdi. Payas Beyi Dede Bey, Gavurdağlarının yönetiminden sorumlu Devlet Bahçeli’nin aşireti Fettahlı’ya sığında. Ve Hasanbeyli yakınındaki Sarvandi kalesinde valilik kuvvetleri ile savaş oldu. Adana Valisi kardeşi İsmail’i “Başbuğ” tayin ederek savaşa göndermişti. Olay sonrası sayın Bahçeli’nin dedeleri olan Ağca Bey ve Ahmet idam edilerek kelleleri balmumu torba içinde İstanbul’a gönderildi. Ve Osmanlı Arşivindeki Padişah fermanı sayılan Hattı Hümayun belgelerine göre Topkapı Sarayının girişindeki  Devlet Kapısı sayılan Babı Hümayun’da halka seyrettirildi.  Ve bu olay 1816 yılı kasım ayı içinde gerçekleştirildi. Adana Valisinin eşkıya yöntemleri kullanarak gerçekleştirdiği ve yürekleri sızlatan idam olayı yörede yönetime karşı isyanların artarak devam  etmesine yol açtı. Ünlü Kara Fatma efsanesi ve Dadaloğlu’nun isyan türküleri yaşanan olaylara tepkinin  eseridir.

     ERDOĞAN AİLESİNİN DESTEKLEDİĞİ İSYANCIBAŞI MEMİŞ’İN DE KELLESİ   TOPKAPI SARAYINDA TEŞHİR EDİLDİ
      İlginçtir, Rize yöresinde ayan/derebey olarak yönetimde söz sahibi olan  Tuzcuoğlu Memiş Ağa, 1815 yılı içinde Trabzon Valisi Süleyman Paşa ile “haraç vergi isteği” yüzünden anlaşamadı. Aralarındaki kavga iç savaşa dönüştü. 1817 yılı yaz aylarında  Trabzon ve Rize’yi ele geçiren Tuzcuoğlu Memiş üzerine sayıları 30.000’i bulan asker gönderildi.  Memiş, 1817 yılı Kasım ayı içinde Of yakınlarında  yakalanarak idam edildi ve kesilen kellesi İstanbul’a getirilerek Topkapı Sarayı girişinde halka seyr ettirildi. Bu olay yaşandığında Memiş Ağa 100 yaşının üzerinde  idi. Bu olay sonrasında  Memiş’e destek veren  Pulihoz köyü ayanı  Mehmet kendisi için “İsyancı” anlamına gelen Bakat sülale ismini benimsedi 1850 tarihli öşür defterine de adını “Bakatoğlu Memiş” yazdırdı.Bakatoğlu Memiş  sayın Başbakanın büyük dedesinin adıdır.  Sayın Başbakan Erdoğan’ın isyancı refleksinin tarihi arka planında  Tuzcuzade Memiş olayının unutulmayan hatıralarının yansıması vardır.

    OSMANİYE VE RİZE VALİLERİNE ÇAĞRI!
     Sayın Devlet Bahçeli’nin  idam edilen Fettahlı Ağca  ve Ahmet beyler  ile Sayın Erdoğan ailesinin desteklediği  Tuzcuzade Memiş olayının üzerinden uzunca bir zaman geçmiş olmasına rağmen adı geçen isyancılar veya “Halk kahramanlarının” isimlerinin ana cadde veya okula, yeni kurulan yerleşim birimine verilmesi için Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ve  Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu harekete geçmeye davet ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder